.
Landkaart

De landkaart die hiernaast afgebeeld staat is afkomstig uit het boek van:
Dr. H.J. Keuning:
"De historisch-geografische landschappen van Nederland".
Uit de Noorduijn's wetenschappelijke reeks nummer 24 uit 1946. Hierbij moet wel worden opgemerkt dat Flevoland toen nog niet bestond en daarom is toegevoegd, dit om ons land actueel weer te geven.

Schilderijen

De sfeervolle schilderijen die deze site sieren, zijn van de hand van René Melenberg. Hij is een zogenaamde daily painter, wat wil zeggen dat hij er elke dag op uit gaat om buiten een landschap te schilderen. In het zonnetje maar ook door weer en wind, als het moet. Zo krijg je als kijker alle seizoenen mee en ook de prachtigste plekjes in Nederland. Vaak dicht in de buurt van waar streekproducten vervaardigd worden. René Melenberg drukt het eigen karakter van stad, land en regio stemmig uit. Warm aanbevolen, zijn site is een bezoekje meer dan waard en de schilderijen zijn zeer betaalbaar en worden ook nog eens per post thuisbezorgd.

www.rene-beeldendkunstenaar.nl
www.kunstinzicht.nl

 
  Kijk voor meer informatie over De ES onderaan de kaart van Nederland.

Zoekt u een producent van streekproducten bij u in de regio, klik op de betreffende provincie voor meer informatie:

 

Wat is de ES?
 
De Es staat voor Eigen Streek / Streekeigen. Wij vinden, dat er in de streken zoveel mooie, echte en eerlijke producten worden gemaakt, dat we die aan het grote publiek bekend willen maken. We helpen daarmee niet alleen de streekeconomie maar willen u ook duidelijk maken, dat goed eten en drinken beter is voor uw lijf en uw geest. Alles wat met aandacht en rust gemaakt wordt helpt tegen de stress van vandaag.
 

Wat wil de ES?
 
De Es wil een brug slaan tussen consumenten en producenten van streekproducten, of dat nou om voeding gaat (food) of om andere streekspecifieke goederen (non-food).
 
Consumenten weten vaak niet, dat er dicht bij hun in de buurt eerlijke streekproducten verkrijgbaar zijn. Ze weten soms sowieso niet, dat dergelijke producten bestaan.
 
Producenten maken de (h)eerlijkste producten maar weten maar moeilijk daarmee hun klanten te bereiken. Er is soms letterlijk een te grote afstand tussen bedrijf en consument.
 
Dit heeft alles te maken met Bekendheid, Zichtbaarheid en Vindbaarheid.
 
De oplossing daarvoor is praten met de consument. Naast deze website geven wij workshops en trainingen voor producenten én consumenten. Raadpleging van onze kennisbank is gratis voor deelnemende producenten. Aparte raadgeving is ook mogelijk.
 

Niet alleen is ES de afkorting van Eigen Streek, het is ook een boom. Deze boom is als icoon gekozen voor samenwerking tussen producent en consument. De es is een inheemse boom. Hij groeit snel, kan reuzegroot worden (40 m hoog) en is enorm vruchtbaar. De verspreiding van het zaad geschiedt, doordat de vruchten vleugeltjes hebben en in een groot gebied kunnen landen. Ze staan symbool voor het effect en het resultaat dat de ES nastreeft.
 


 
  Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief:
Naam:

E-mailadres:

Ik ben een:
producent van streekproducten
consument van streekproductenSPONSORENwww.sixsieraden.net

www.veelverdienen.eu
w
ww.veelgeld.org 

 


Home
Provincies
Info Consument
Info Producent
Contact